Wersja archiwalna 2012-12-11 12:05:10
Załuski, dnia 2012.12.11.
GOPS-0114/251/2012
Kierownik Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej
w Załuskach, Załuski 77B/1
Na podstawie art.4 pkt.8 ustawy z dnia 29.01.2004r Prawa Zamówień Publicznych /Dz.U. z 2010r Nr 113, poz.759 z późn. zm./
ZAPRASZA
do złożenia oferty cenowej na zadanie pn. Przygotowanie i dostawa gorących posiłków do szkół z terenu gminy Załuski w 2013 r.
I. Opis sposobu przygotowania oferty:
1.1 Ofertę należy sporządzić na formularzu załączonym do niniejszego zaproszenia.
1.2 Ofertę należy złożyć w siedzibie zamawiającego na piśmie.
1.3 Ceny podane w ofercie mają być wyrażone liczbowo i słownie.
1.4 Oferta ma obejmować koszt jednego posiłku brutto ( wraz z dowozem)
2. Nie będą rozpatrywane oferty jeżeli odległość dowozu posiłków od siedziby firmy do siedziby szkoły przekracza 15 km.
II. Opis przedmiotu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług polegających na przygotowaniu i dowożeniu
gorących posiłków – obiadów – drugie danie do szkół na terenie gminy Załuski w 2013 roku;
- Szkoła Podstawowa w Kamienicy,
- Szkoła Podstawowa w Stróżewie,
Planowana liczba dożywianych dzieci w poszczególnych szkołach kształtuje się w następujący
sposób: Szkoła Podstawowa w Kamienicy około 25, Szkoła Podstawowa w Stróżewie – około 45.
Liczba dożywianych dzieci może ulec zmianie- zmniejszeniu lub zwiększeniu.
1. Wykonanie tego zadania obejmuje:
a/ przygotowanie i dowożenie ciepłych posiłków – obiadów
drugie danie/ wartość odżywcza posiłku – około 600 kalorii/,
- wymagane jest aby trzy razy w tygodniu dostarczane były dania mięsne, w pozostałe dni
mogą być dania bezmięsne typu: pierogi, kluski, pyzy , placki.
b/ posiłki Wykonawca dostarczał będzie na własny koszt, własnym transportem
przystosowanym do przewozu żywności,
c/ posiłki powinny być dostarczane w jednorazowych naczyniach wraz z jednorazowymi
sztućcami.
d/ posiłki będą dostarczane przez pięć dni w tygodniu, od poniedziałku do piątku, wyłącznie
w dni ,w które odbywa się nauka w szkołach.
e/ godziny dostarczania posiłków do szkół ustala Wykonawca usługi z Dyrektorem Szkoły.
f/ do każdej szkoły dostarczane będzie tygodniowe menu.
2. Posiłki powinny być przygotowywane w oparciu o normy wynikające z ustawy o
bezpieczeństwie żywności i żywienia.
III. Wykonawca powinien:
1. posiadać uprawnienia do wykonywania określonej działalności,
2. posiadać niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponować potencjałem technicznym
i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia,
3. znajdować się w sytuacji ekonomicznej zapewniającej wykonanie zamówienia.
IV. Wykonawca dołączy do oferty:
1. aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji
działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia
do ewidencji działalności gospodarczej,
2. aktualne zezwolenie Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego na prowadzenie
działalności w zakresie żywienia zbiorowego.
V. Czas trwania zamówienia od 2 stycznia 2013r do 31 grudnia 2013r.
z wyłączeniem ferii i wakacji szkolnych
V. Przy wyborze oferty zamawiający będzie się kierował kryterium:
Cena jednego posiłku - 100 %.
VI Cena podana przez Wykonawcę jest obowiązująca przez okres ważności umowy i nie
podlega waloryzacji w okresie jej trwania.
VII Miejsce i termin składania ofert:
1. ofertę należy złożyć w siedzibie Zamawiającego tj. Załuski 77B/1 , w terminie do dnia 27 grudnia 2012r do godziny 15.00
2. oferta złożona po terminie podanym w pkt.1 nie będzie rozpatrywana przez Zamawiającego.
3. wykonawca może wprowadzić zmiany lub wycofać złożoną przez siebie ofertę przed terminem
upływu jej składania.
VIII .Osobą uprawnioną do kontaktów z Wykonawcami jest:
Pani Renata Rosiak - pracownik Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Załuskach .
Tel. 23 6619761
formularz oferty:oferta_dozywianie_2013.odt
Informacje o dokumencie:
- Informację wprowawdził(a) do BIP: Rybicka Monika
- Data udostępnienia w BIP: 2012-12-11
- Informacja zaktualizowana przez: Rybicka Monika
- Data ostatniej aktualizacji: 2012-12-11 12:05:10
- Liczba odsłon: 472
- wróć do wersji akturalnej
- Historia dokumentu: