Wersja archiwalna 2013-12-17 10:25:48

 

                                                                                                                                 Załuski, dnia 2013.12.13r.


GOPS.222.4.2013

                             Kierownik Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej

                                                        w Załuskach,

                                                       Załuski 77B/1



Na podstawie art.4 pkt.8 ustawy z dnia 29.01.2004r Prawa Zamówień Publicznych /t. j. Dz. U. z 2013r ., Nr 113, poz. 907/


                                                             ZAPRASZA


do złożenia oferty cenowej na zadanie pn. „Przygotowanie i dostawa gorących posiłków do szkół z terenu gminy Załuski w 2014 r.”


I. Opis sposobu przygotowania oferty:

1.1 Ofertę należy sporządzić na formularzu załączonym do niniejszego zaproszenia.

1.2 Ofertę należy złożyć osobiście lub pocztą na adres zamawiającego z adnotacja na kopercie „Oferta na przygotowanie i dostawę gorących posiłków do szkół na terenie Gminy Załuski w 2014 r.”

1.3 Ceny podane w ofercie mają być wyrażone liczbowo i słownie.

1.4 Oferta ma obejmować koszt jednego posiłku /wraz z dowozem/ netto oraz brutto .


II. Opis przedmiotu zamówienia:

Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług polegających na przygotowaniu i dowożeniu

gorących posiłków – obiadów – drugie danie do szkół na terenie gminy Załuski w 2014 roku;

- Szkoła Podstawowa w Kamienicy,

- Szkoła Podstawowa w Stróżewie,

Planowana liczba dożywianych dzieci w poszczególnych szkołach kształtuje się w następujący

sposób:

Szkoła Podstawowa w Kamienicy około 25,

Szkoła Podstawowa w Stróżewie – około 50.

Liczba dożywianych dzieci może ulec zmianie- zmniejszeniu lub zwiększeniu.

1. Wykonanie tego zadania obejmuje:

a/ przygotowanie i dowożenie gorących posiłków – obiadów - drugie danie.

Drugie danie może być posiłkiem mięsnym lub bezmięsnym .

Kaloryczność każdego posiłku nie powinna być mniejsza niż 500 kcal.

Jedna porcja musi posiadać gramaturę nie mniejszą niż 400 gramów, w tym:

- mięso lub ryba – 100 gramów,

- surówka lub gotowane jarzyny - 100 gramów,

- ziemniaki lub zamiennik t. j. ryż, kasza, makaron lub inne - 200 gramów.

Drugie danie stanowić mogą również pierogi, kluski, naleśniki, krokiety, makaron z sosem-

nie mniej niż 300 gramów.

Zamawiający nie dopuszcza, aby w ciągu jednego tygodnia wystąpiła powtarzalność tego

samego rodzaju posiłku.

b/ posiłki Wykonawca dostarczał będzie na własny koszt, własnym transportem

przystosowanym do przewozu żywności,

c/ posiłki powinny być dostarczane w jednorazowych naczyniach wraz z jednorazowymi

sztućcami.

d/ posiłki będą dostarczane przez pięć dni w tygodniu, od poniedziałku do piątku, wyłącznie

w dni ,w które odbywa się nauka w szkołach.

e/ godziny dostarczania posiłków do szkół ustala Wykonawca usługi z Dyrektorem Szkoły.

f/ do każdej szkoły dostarczane będzie tygodniowe menu.

2. Posiłki powinny być przygotowywane w oparciu o normy wynikające z ustawy o

bezpieczeństwie żywności i żywienia / t. j. Dz. U . z 2010 r., Nr 136 poz. 914 z późn. zm./


III. Wykonawca powinien:

1. posiadać uprawnienia do wykonywania określonej działalności,

2. posiadać niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponować potencjałem technicznym

i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia,

3. znajdować się w sytuacji ekonomicznej zapewniającej wykonanie zamówienia.


IV. Wykonawca dołączy do oferty:

1. aktualny odpis z właściwego rejestru, lub centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert ,

2. aktualne zezwolenie Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego na prowadzenie

działalności w zakresie żywienia zbiorowego.


V. Czas trwania zamówienia od 13 stycznia 2014 roku do 19 grudnia 2014 roku.

z wyłączeniem ferii i wakacji szkolnych.

V. Przy wyborze oferty zamawiający będzie się kierował kryterium:

Cena jednego posiłku - 100 %.

VI Cena podana przez Wykonawcę jest obowiązująca przez okres ważności umowy i nie

podlega waloryzacji w okresie jej trwania.


VII Miejsce i termin składania ofert:

1. ofertę należy złożyć w siedzibie Zamawiającego tj. Załuski 77B/1 , w terminie do dnia

30 grudnia 2013 r do godziny 14.00

2. oferta złożona po terminie podanym w pkt.1 nie będzie rozpatrywana przez Zamawiającego.

3. wykonawca może wprowadzić zmiany lub wycofać złożoną przez siebie ofertę przed terminem

upływu jej składania.


VIII .Osobą uprawnioną do kontaktów z Wykonawcami jest:

Pani Renata Rosiak - pracownik Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Załuskach .

Tel. 23 6619761



                                                                                                               Kierownik

                                                                                  Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Załuskach

                                                                                                           Janina Zarzycka

 

formularz oferty      oferta_dozywianie.doc

 

Informacje o dokumencie:
  • Informację wprowawdził(a) do BIP: Rybicka Monika
  • Data udostępnienia w BIP: 2013-12-17
  • Informacja zaktualizowana przez: Rybicka Monika
  • Data ostatniej aktualizacji: 2013-12-17 10:25:48
  • Liczba odsłon: 472
  • wróć do wersji akturalnej
  • Historia dokumentu:

[Liczba odsłon: 2822383]

przewiń do góry