Wersja archiwalna 2013-12-17 10:25:48
Załuski, dnia 2013.12.13r.
GOPS.222.4.2013
Kierownik Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej
w Załuskach,
Załuski 77B/1
Na podstawie art.4 pkt.8 ustawy z dnia 29.01.2004r Prawa Zamówień Publicznych /t. j. Dz. U. z 2013r ., Nr 113, poz. 907/
ZAPRASZA
do złożenia oferty cenowej na zadanie pn. „Przygotowanie i dostawa gorących posiłków do szkół z terenu gminy Załuski w 2014 r.”
I. Opis sposobu przygotowania oferty:
1.1 Ofertę należy sporządzić na formularzu załączonym do niniejszego zaproszenia.
1.2 Ofertę należy złożyć osobiście lub pocztą na adres zamawiającego z adnotacja na kopercie „Oferta na przygotowanie i dostawę gorących posiłków do szkół na terenie Gminy Załuski w 2014 r.”
1.3 Ceny podane w ofercie mają być wyrażone liczbowo i słownie.
1.4 Oferta ma obejmować koszt jednego posiłku /wraz z dowozem/ netto oraz brutto .
II. Opis przedmiotu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług polegających na przygotowaniu i dowożeniu
gorących posiłków – obiadów – drugie danie do szkół na terenie gminy Załuski w 2014 roku;
- Szkoła Podstawowa w Kamienicy,
- Szkoła Podstawowa w Stróżewie,
Planowana liczba dożywianych dzieci w poszczególnych szkołach kształtuje się w następujący
sposób:
Szkoła Podstawowa w Kamienicy około 25,
Szkoła Podstawowa w Stróżewie – około 50.
Liczba dożywianych dzieci może ulec zmianie- zmniejszeniu lub zwiększeniu.
1. Wykonanie tego zadania obejmuje:
a/ przygotowanie i dowożenie gorących posiłków – obiadów - drugie danie.
Drugie danie może być posiłkiem mięsnym lub bezmięsnym .
Kaloryczność każdego posiłku nie powinna być mniejsza niż 500 kcal.
Jedna porcja musi posiadać gramaturę nie mniejszą niż 400 gramów, w tym:
- mięso lub ryba – 100 gramów,
- surówka lub gotowane jarzyny - 100 gramów,
- ziemniaki lub zamiennik t. j. ryż, kasza, makaron lub inne - 200 gramów.
Drugie danie stanowić mogą również pierogi, kluski, naleśniki, krokiety, makaron z sosem-
nie mniej niż 300 gramów.
Zamawiający nie dopuszcza, aby w ciągu jednego tygodnia wystąpiła powtarzalność tego
samego rodzaju posiłku.
b/ posiłki Wykonawca dostarczał będzie na własny koszt, własnym transportem
przystosowanym do przewozu żywności,
c/ posiłki powinny być dostarczane w jednorazowych naczyniach wraz z jednorazowymi
sztućcami.
d/ posiłki będą dostarczane przez pięć dni w tygodniu, od poniedziałku do piątku, wyłącznie
w dni ,w które odbywa się nauka w szkołach.
e/ godziny dostarczania posiłków do szkół ustala Wykonawca usługi z Dyrektorem Szkoły.
f/ do każdej szkoły dostarczane będzie tygodniowe menu.
2. Posiłki powinny być przygotowywane w oparciu o normy wynikające z ustawy o
bezpieczeństwie żywności i żywienia / t. j. Dz. U . z 2010 r., Nr 136 poz. 914 z późn. zm./
III. Wykonawca powinien:
1. posiadać uprawnienia do wykonywania określonej działalności,
2. posiadać niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponować potencjałem technicznym
i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia,
3. znajdować się w sytuacji ekonomicznej zapewniającej wykonanie zamówienia.
IV. Wykonawca dołączy do oferty:
1. aktualny odpis z właściwego rejestru, lub centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert ,
2. aktualne zezwolenie Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego na prowadzenie
działalności w zakresie żywienia zbiorowego.
V. Czas trwania zamówienia od 13 stycznia 2014 roku do 19 grudnia 2014 roku.
z wyłączeniem ferii i wakacji szkolnych.
V. Przy wyborze oferty zamawiający będzie się kierował kryterium:
Cena jednego posiłku - 100 %.
VI Cena podana przez Wykonawcę jest obowiązująca przez okres ważności umowy i nie
podlega waloryzacji w okresie jej trwania.
VII Miejsce i termin składania ofert:
1. ofertę należy złożyć w siedzibie Zamawiającego tj. Załuski 77B/1 , w terminie do dnia
30 grudnia 2013 r do godziny 14.00
2. oferta złożona po terminie podanym w pkt.1 nie będzie rozpatrywana przez Zamawiającego.
3. wykonawca może wprowadzić zmiany lub wycofać złożoną przez siebie ofertę przed terminem
upływu jej składania.
VIII .Osobą uprawnioną do kontaktów z Wykonawcami jest:
Pani Renata Rosiak - pracownik Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Załuskach .
Tel. 23 6619761
Kierownik
Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Załuskach
Janina Zarzycka
formularz oferty oferta_dozywianie.doc
Informacje o dokumencie:
- Informację wprowawdził(a) do BIP: Rybicka Monika
- Data udostępnienia w BIP: 2013-12-17
- Informacja zaktualizowana przez: Rybicka Monika
- Data ostatniej aktualizacji: 2013-12-17 10:25:48
- Liczba odsłon: 472
- wróć do wersji akturalnej
- Historia dokumentu: